När det kommer till mat är vi många som idag bara går till en butik och köper allt på ett och samma ställe. Kött, fisk, fågel, grönsaker, mejeriprodukter, kryddor… allt.
Önskvärt hade kanske varit att man tog sig tid och verkligen åkte runt till de lokala butikerna som finns och köpte allt lokalproducerat. Allt är en fråga om prioritering. Men ibland behöver man inte ens åka hemifrån för att få det man önskar.

IMG_1096Oavsett om du bor i en lägenhet, hus, stuga eller husvagn så kan man odla vissa saker hemma. Nu tänker du kanske att du har ingen möjlighet att ha en grönsaksodling hemma i vardagsrummet och de är kanske sant i sig. Men örter då? Olika typer av kryddor?

Bästa med att odla örter och kryddor hemma är att du vet att dem alltid är färska när du använder dem, du har alltid dem hemma och du vet vad du har gjort med dem.  Förutom det så upplever många att växter kan ge extra rum åt ett rum samt har en lugnande effekt.
Att odla örter och kryddor är heller inget svårt. Enda dem oftast behöver är lite vatten och ljus sen är det klart. Det finns en uppsjö av olika typer av örter om man går till en odlare men om man nu inte har tiden kan det räcka med att man tar en örtväxt i matbutiken och planterar den. Då slipper du den första perioden när växten måste växts till sig och kan börja skörda örterna direkt