2014 års julklapp blev träningsarmbandet. En rad företag kan leverera detta band som ska hjälpa dig till bättre träning, hälsa och sömn. Men hur bra är det? Niclas bestämde sig för att ge sigsjälv en tidig julklapp för att kunna berätta för Er idag hur det egentligen ligger till.

bild tagen från http://www.theassistanteditor.net/jawbones-release-of-a-new-health-app/

bild tagen från http://www.theassistanteditor.net/jawbones-release-of-a-new-health-app/

Har nu haft armbandet på mig i över en månad. Viktigt att poängtera är att jag bara använt ett typ av band så kan inte säga hur alla andra är, men dock. Armbandet sitter på dygnet runt och i sin enkelhet mäter det hur många steg du tar på dagen och via ett knapptryck hur du sover om natten. Vad det mer kan göra under dagen är att mäta tiden för olika aktiviteter. Det är vad bandet kan göra.
Däremot så finns det såklart en app. I appen kan du lägga in vad du äter, hur mycket, din vikt, puls, blodtryck.. ja allt som kan höra hälsan till. Men det måste DU själv skriva in. Det är inget som bandet i sig kan mäta.

Som den prylnörd jag är så lovar jag att det var askul i början att se hur man sov, stegen såg jag sedan tidigare via min iphone så det var inget nytt. Enda roliga var väl att dem skilde sig varje dag, vilket som är rätt däremot kan man alltid diskutera. Men bandet i sig, en rolig pryl som ger lite mer info om något som du själv måste tolka. För vad säger 5000, 10 000, 40 000steg dig egentligen?
Det som kan vara intressant är sömnen däremot. Jag har lärt mig mycket om hur jag sover. Både hur mycket djupsömn jag har i snitt, men även hur jag faktiskt kan se mönster i hur jag sovit och hur jag känner mig på en dag även om jag har loggat lika många timmar mellan två nätter.

Men frågan man bör ställa sig är om den lilla extra informationen verkligen gör någon skillnad i din prestationsförmåga eller hälsa?

Niclas Mårtensson1