Personbästa, resultat och andra fina meriter. Ja det är saker som många än lever på, drömmer om och tänker att ditt ska man igen. Kanske tänker man att har jag varit så bra bör jag än vara det, fastän det gått 3, 4, 5, 10, 15, 20 år sedan dess.

IMG_3195Jag har bara för några år sedan och så sent som förra säsongen satt personbästa i både löpning, cykling och simning. Men det är som sagt förra årets och längre tillbaks meriter. Men det är dem man drömmer lite om, utgår ifrån.
För min del är det än inte omöjligt att slå dem, förbättra dem. Men det kräver mer tid och mer engagemang.
Att slå ett personbästa kräver tid. Man måste oftast offra lite för att nå dit. Ta bara mitt personbästa på löpning. Jag är nära 30min sträcker på milen men det krävs också otroligt mycket träning för att hålla mig och att bli än bättre. Det är många mjölksyrepass, stela och ömma muskler och en jäkla vilja.

Jag drömmer än om att komma under den där 30min gränsen på milen. Jag lever än med det barriärsbrytande målet att göra en svensk klassiker på under 24h. Men allt detta kräver tid och engagemang. Det betyder att något annat måste stå åt sidan för att jag ska kunna uppnå detta. Mina meriter säger att jag bör klara det. Frågan man måste ställa sig är om det är värt det?

Är det värt alla timmar?
Är det värt att offra annat för att uppnå det?
Är det rimligt med tanke på allt annat man vill uppnå?
Är man redo att lägga ner kropp och själ för det?
Eller är det bara något man vill drömma om?

Vad svaren är för just dig det kan jag inte svara på men svaren för mig vet jag. Sen kanske det inte alltid är svaret man vill höra men ibland måste ta åt sig för att kunna gå vidare och utvecklas än bättre på andra plan