Har de senaste dagarna lyckats dra på mig en förkylning. En förkylning i sig är ingen större katastrof, enda som är riktigt jobbigt är att halsen sticker men antar det kan vara värre.

För många innebär dock en sjukdom ingenting och man fortsätter köra på som inget hänt, vilket också funkar för många men men vissa konsekvenser kanske. För min del är det lite annorlunda. Jag gör det konstiga att jag låter kroppen få vila, drar ner på tempot och tar det lite lugnt. Detta kan låta helt konstigt kanske men när man är sjuk så är något inte helt rätt i kroppen vilket gör att kroppen försöker läka sig själv för den ska bli frisk igen. Kör man då på som inget hänt så måste kroppen hitta mer energi för att både orka fungera i samma höga tempo OCH ta hand om sjukdomen.

Jag menar inte att man ska stanna upp helt, lägga sig under täcket och sova bort dagen bara för man är lite snuvig men kanske boka om de där mötena som inte avgör världens undergång, ta de lite lugnare, avstå träningen, gå och lägga sig lite tidigare. Helt enkelt ta hand som sig själv lite extra, något många, inklusive jagsjälv ibland är lite sämre på att göra. Jag har som tur en smart vän som sagt till mig att det är omöjligt att ligga på topp alltid och det ligger mycket i det.

Så om du nu är lite snuvig, unna dig en extra kopp kaffe eller te, sätt dig i soffan och sov lite längre inatt. Unna dig att få växla ner en växel och ta de lite lugnare.