bild 4I helgen har jag varit iväg och tagit första steget mot mitt första delmål inför nästa år. Planen är att göra en svensk klassiker och starta med Vasaloppet.
En förutsättning för det är dels att äga ett par längdskidor samt kunna åka längd med. Därför har två av mina närmsta vänner i Falun tagit med mig till Torsby nu i helgen för ett besök på skidtunneln som finns här.

Kan lugnt säga att det varit en upplevelse. Inte själva åkandet i sig, för det har jag gjort förr, men att åka i en tunnel och ens första insikt i längdskidåkningen som sport. Ännu en sport där man jagar gram och millimetrar. En sport där tekniken blir avgörande i varje moment.

bild 2-1Tur för mig har jag två fantastiska vänner som hjälper mig med just tekniken. Varken konditionen eller styrkan i kroppen är jag orolig för. Den finns där. Grundkondisen är riktigt bra just nu och ska bevaras genom hela vintern. Styrkan blir bara bättre och bättre. Det är just tekniken som blir den stora utmaningen. När jag sätter den kommer jag att kunna bli riktigt farlig i min åkning. Men hela helgen har varit en riktigt rolig upplevelse. Att åka skidor inomhus är det inte alla som kan säga att man gjort, att man lärde sig åka längd inomhus är, i mina ögon, inte det vanligaste heller. Men det har varit en riktigt rolig upplevelse och fler kommer det att bli på dessa skidorna kan jag lugnt lova.