Temperaturen ligger runt 17 grader i luften, vattnet ligget spegelblankt med samma temperatur och en liten lätt bris svalkar. Molnen täcker solen så den stekheta värmen hålls borta, ja förhållandena igår på Malmö triathlon var nog så nära perfekt som det bara kan komma men det hjälpte inte.

Redan på morgonen när jag vaknade insåg jag att det inte skulle gå att starta. Min vänstra hälsena sa ifrån och att inte lyssna vore bara idioti. Även i bästa av världar om jag skulle startat skulle jag kanske bara fått en rejäl kramp men i värsta fall hade jag fått en så kraftig bristning att hela senan gått av. Så efter mycket velande så var beslutet ett faktum. Ledsen, besviken och arg sammanfattar det hela. Det fanns inget jag hellre ville än att starta igår, speciellt med dem förhållandena, få en sista chans att testa ens prestationsförmåga innan årets sista tävling.

Vi har bara en hälsa och det är upp till var och en att förvalta den. Att springa av sig hälsenan är inte direkt att förvalta sin hälsa, tvärtom och det finns inget i hela världen som kan förklara, ens motivera varför man ska göra det på en tävling. Hälsan är det som bär oss genom livet. Vi kan påverka den hela tiden genom våra val av träning, kost och vila. Man kan inte överarbeta eller underarbeta en och tro att hela ens hälsa helt ska lyftas av bara det. Balans är nyckeln och det är det som gäller även när man står vid ett sådant läge jag stod vid igår. Det sved och svider än att jag inte gjorde det men jag vet det är rätt val för min hälsa.

Nu tänker jag ta med mig detta, ladda om, vila min vad och satsa på nästa tävling istället. Det är inget som är lätt att acceptera att man inte kan genomföra sitt mål även när man står exakt vid mållinjen.

Hälsan är något som vi kan påverka. Vill Du lära dig med om hur, tips och trix så anmäl dig till något av mina två event jag kör i slutet på månaden i så fall, Du hittar dem neden

Hälsocamp på Torekov hotell & Back to Basics på Ystad Saltsjöbad