Idag ska allting gå i 200km/h. Inget får ta tid för det har vi inte tid med. Mycket därför tror jag vår mat blir lidande vilket i sin tur gör att vår hälsa blir lidande för att sedan påverka vår energi och därmed vår tid. En nedåtgående spiral som inte riktigt tar slut.

Det finns bra mat som går snabbt att göra. Så i veckan som kommer tänkte jag bjuda på några recept som går fort att göra och som är bra mat direkt med. Men jag tänkte tjuvstarta lite redan idag med ett pizza recept. Det bästa är att även om den ska vara i ugnen behöver du inte passa den så, enjoy!

Gör såhär:

  1. Ta fram en passande bunke och kläck minst 8ägg.
  2. Vispa äggen tillsammans med antingen kokosmjölk, creme fraische eller smetana. Du bör ungefär ha i så mycket av kokosmjölken, creme fraischen eller smetanan att mängden nu dubblats
  3. När allt mixat så det är helt flytande och fått en gulvitfärg tillsätter du kokos och mandelmjöl. 2/3 mandel, 1/3 koksmjöl. Vill man kan man ta i lite hasselmjöl med för extra smak och färg.
    Häll i så mycket så att du får en riktigt trögflytande smet.
  4. Smöra en ugnsplåt ordentligt, alternativ använd bakplåtspapper, och häll sedan ut smeten på plåten i ett 0,5-1cm tjock lager.
  5. In i ugnen på ca 175-200grader i ca 10-15min så ytan börjar stelna lite.
  6. Ta ut plåten och lägg på det du önskar ha på. Viktigt att tänka på är att om man ska ha på tomatpuré eller saker som har mycket vätska i sig är att låta bottnen stela lite mer annars blir det bara en degklump i mitten.
  7. När du kastat på allt du vill ha på din pizza är det in i ugnen på 175grader i ca 45min minst, beroende på hur mycket du har på.

Hur vet man att den är klar?
Jo när du kan ta en kniv och sätta ner den i pizzan och ta upp den igen utan att där är massa degresten som hänger med upp. Testa på flera ställen.

IMG_2176