Som jag skrev igår är det viktigt med belöningar. En sak jag ofta använder som belöning är spavistelser. Därför har jag frågat en av mina bästa chefer om hon ville gästblogga för mig här om just Spavistelser och vad dem erbjuder för bra saker. Så utan vidare njut av läsningen nedan från Charlotta:

Mitt namn är Charlotta Diedrichs och jag arbetar som Spa chef på Hotel Skansens Spa & Kallbadhus.

Att besöka en Spa anläggning har under de senaste åren varit väldigt populärt och är om möjligt än mer aktuellt i dag.

Tänkte innan jag presenterar anläggningen jag förestår förtydliga vad begreppet SPA står för.

Ordet SPA kommer från latinets ”salus per aqua” = hälsa genom vatten.

Det finns även en kurort i Belgien som heter just SPA. På 1700-talet hade kurorten sin storhetstid och människor från hela världen kom för att bada de hälsosamma termalbaden. Många badade för att bli fria från sina sjukdomar.

I Sverige har vi inspirerats av de mineralrika vattnen och många brunnsorter skapades just på 1600-1700 talet. När du besöker ett SPA i dag så kommer du till en friskvårdsanläggning som bygger på den europeiska kurtraditionen.

Helhetssyn vad gäller kropp och själ speglar SPA av i dag, där ingår dessa fyra hörnstenar:
1. Hälsosam föda, information och råd om kost
2. Träning
3. Mental balans
4. God ansikts- och kroppsvård

SPA kan sammanfattas I ord som helhetstänkande för kropp och själ, harmoni och balans, nystart och inspiration, aktiv vila och positiva upplevelser.

Det är med dessa hörnstenar i fokus vi driver vår anläggning och utefter de värderingarna sedan tillgodoser våra gäster.

Jag är priviligerad att förestå en anläggning med det unika läget som Skansens Spaavdelning har. Med stranden och havet som granne och vårat unika Kallbadhus 60 m ut i havet.

Under helgerna är hotellet fyllt av gäster som valt att bo på spa paket.

Det vi på Skansen har blivit allra bäst på är att just leverera helheten med avkopplande vacker miljö, fantastiskt god mat, härliga kropps och hud behandlingar och ett gott urval av aktiviteter att göra tillsammans eller om så önskas på egen hand, i vår numera nyrenoverade spaavdelning.

För de gäster som har svårt att hinna eller av praktiska själ inte kan stanna borta över natten har vi underbara och förmånliga dagspapaket.

Ett ex är Spa för en dag där det ingår hyra av badtofflor och badrock, en valfri 55 min behandling, tillgång till spa och kallbadhus, lunch buffè

med sallad- soppa-varmrätt och kaffe. Samt ett eftermiddags kaffe med tilltugg innan man lämnar oss. Detta till priset av 950kr.

Eller varför inte ta ett Kalldopp med frukost. Först ta en härlig bastu samt ett uppfriskande dopp i havet för att fortsätta att avnjuta en härlig frukostbuffè inne på Sand för 195kr.

Tilläggas ska att våra dag pkt gäller må-fre.

Många är i dag väldigt medvetna om hälsa och fokuserar på kost och träning för att må bra.

Det är förvisso bra men ett råd är en liten krydda av alla ovannämnda hörnstenar och pusselbitarna faller på plats.

Lev väl och ta ER tid till varandra/ er själva så ses vi på Skansen 😉