Att allt fler människor blir deprimerade, nedstämda och utbrända får vi nog höra minst en gång i månaden på något sätt. Jag tror att vi alla vet någon som varit deprimerad eller utbränd i vår närhet. Anledningen till att man blir deprimerad, nedstämd eller utbränd kan vara tusentals och alla medför sig olika vägar tillbaka. Men det är inte detta jag vill diskutera.

Läkare i Sverige är idag expert på att behandla symptom och inom just depression och utbrändhet så är det oftast en och samma väg, medicin som ser till att ändra hormonställningen i kroppen så de hormoner som gör oss glad ökar och de som gör oss ledsna minskar. Detta är mediciner med allt från lite ofarliga, men dock, bieffekter till lite allvarligare beroende på hur kraftig medicinen är.

Bild tagen från http://cavemancircus.com/2014/01/03/hell-putting-bodies-truth-food-eating/

Bild tagen från
http://cavemancircus.com/2014/01/03/hell-putting-bodies-truth-food-eating/

Det finns däremot ett medel som motverkar depression med enbart positiva bieffekter. Träning.
Vi vet idag att träning ökar våra må-bra-hormorner och minskar våra ledsna-hormorner. Man kan få effekter väldigt snabbt av detta och allt i olika utsträckning men man får effekten. Denna medicin behöver inte kosta många kronor, det är ju du som bestämmer vilken aktivitet du ska göra. Det bästa är att den är förebyggande med. Du kan ta den och må än bättre utan att ens behöva må dåligt över att du gett din kropp något som kan vara dåligt för den.

Träning är underskattat men det gör så mycket bra med oss så träna istället för att ta piller nästa gång.