Ibland undrar jag vad det är för land vi lever i. Vissa saker kan få en att bli förvånad men när jag såg detta trodde jag först det var ett skämt men nej. Är nog än lite chockad över det hela.

I Falu kuriren kunde man i helgen läsa om Annica Eriksson som anstränger sig extra mycket för att eleverna på hennes skola ska få bra mat. Ni hittar artikeln här. Hon bakar eget bröd, serverar ett stort salladsbord men tvingas nu av kommunen att sluta med detta då det inte blir rättvist för alla. Det måste vara lika. Vad är det för moral? Vad säger det till våra barn?

”nej det är bättre att ni med får skräp, hel- och halvfabrikat med mindre grönsaker och alternativ än riktig mat”.

Detta är ren skam! Denna kvinna lyckas hålla sig inom budgeten, servera nybakat bröd och ett salladsbord men straffas för det. Det är vår blivande framtid vi pratar om, våra ungdomar och barn. Vi pratar alltid om att ge dem de bästa möjligheterna och förutsättningarna medan vi sedan sparkar bort benen på de personer som gör detta för dem. Om Annica nu lyckas är det självklart hon ska få fortsätta med det! Hon är en inspiration och förebild som nu tvingas in i något kommunistliknande led för att det ska var lika för alla. Inte okej!

Tyvärr måste jag säga att det hela stinker lite väl mycket livsmedelsverket och pastakonspiration. Den köpta marknaden har än en gång tagit en seger för att försämra förutsättningarna för folkhälsan. När personer som gör bättre livsmedel straffas och tvingas servera produkter fyllda med e-nummer, konserveringsmedel och annat skräp med sämre näringsvärde så är det inget annat än skam. Skam för dem som blir köpta. Skam för dem som straffar dem som gör rätt och det lilla extra.

Kan bara säga att jag stöttar Annica i sitt arbete med att servera den bästa möjliga mat till våra barn och ungdomar. För i mina ögon ska vi inte ha skräp som hel- och halvfabrikat i skolorna utan just RIKTIGT MAT!