Hela april kör jag som jag berättat innan kom-igång-månad. Tidigare har jag skrivit om målsättning, misslyckande, olika typer av träning, träningsprogram och även haft en gästbloggare inne.

En sak jag inte pratat om än och tänkte ta upp ikväll är belöning. Många av oss kämpar otroligt hårt för att nå minsta lilla mål och resultat. När vi sedan nått dit blir glädjen så kort om ens infinner sig för att vi redan börjat titta mot nästa mål och börjar ladda direkt för den. Vi glömmer helt enkelt bort att belöna oss för att vi lyckats.

Att fira att vi lyckats är något jag uppmanar till och själv anammar, efter varje mål man uppnått. Det är belöningen som gör segern och målet lite sötare, godare och roligare! Att kunna få sätta sig ner och känna ”fan detta är jag värd!” är en otroligt skön känsla. När man sedan firat och belönat sig så förstärks känslan, vilket är helt perfekt. När allt sedan är skit, inget går som man vill och ens mål verkar vara så långt bort att det inte ens verkar rimligt att uppnå kan man bara tänka tillbaka på segerns och belöningens sötma.

Belöning blir alltså en riktigt bra sak och kan ge dig extra kraft. Belöningar kan vara så många olika saker med. För mig kan en belöning vara en massagebehandling, en dag på spa, ett roligt träningspass, en god bit mat och inte att glömma en riktigt god whiskey(är en riktigt wihiskeyälskare för er som inte visste). En belöning ska vara något som får dig att känna ”detta är jag värd” gör den det är du på rätt spår utan tvekan! Njut sen verkligen av det in i det sista, släpp allt annat och bara absorbera den kraft som du får att din seger och belöning.

Låt däremot inte din belöning bli något som du ger dig alltid för då missar du känslan. Det ska vara något som du känner ger dig energi och skulle du inte ha uppnått ditt mål riktigt än så vänta då med den. Ge dig inte belöningen bara för att du nästan klarade det och nästan var där. en belöning får du när du klarat det.