Många hatar springa. Att löpning ens skulle vara en tänkbar träningsform finns inte ens på världskartan. Helt omöjligt.
Så var det länge för mig med. Jag hatade löpning över nästan allt annat.

bildMen efter jag köpte ett par Merrell så vände allt. När jag sprang med mina gamla skor, utan att jag ens tänkte på det, så var det tungt, stelt och kontaktlöst. Men jag visste inget annat. Inget bättre.
När jag tog mina första steg med mina Merrell så förändrades allt det. För första gången vägde  inte foten bly. Foten fick röra sig som den var skapt att kunna. Men bäst av allt, jag kände marken. Jag kunde följa marken för varje steg jag tog. Det var magisk. Jag minns än känslan, eufori.

Klart dagen efter hade jag träningsvärk i mina vader som jag aldrig haft någon gång tidigare, eller någonsin igen sen dess men det var det värt. För det blev startskottet på en resa jag aldrig trodde jag skulle göra. Starten med uthållighetsidrott. Men det trodde nog inte heller någon annan som kände mig då.

Idag älskar jag löpning och kommer gå dö i löpspåret en vacker dag, långt bort i framtiden och det med ett leende på läpparna. För idag älskar jag löpning!