När jag ser på träning, både min egen samt de klienter och aktiva jag arbetar med så är en av grundstenarna för mig att göra det med ett kreativt sinne. Vi har alla skavanker, åkommor, styrkor och svagheter. Det som är det viktiga enligt mig är att hitta den kreativa vägen till hur vi kan använda våra styrkor för att stärka våga svagheter.

Att sätta sig ner och säga att nej nu slutar jag för att det går inte, finns inte. Den tanken existerar aldrig hos mig. Det enda den meningen säger till mig är att man inte hittat en väg igenom utmaningen. Det är här vi måste vara kreativa.
T.ex. tänk på hur ofta jag skriver utmaning istället för problem? Ett problem för mig är när vi har nått ett dödsstopp, men en utmaning kan vi bemästra. Övervinna. Det handlar om en sinnesinställning och hur du ser och tänker på saker.

Bild tagen från http://cavemancircus.com/2014/07/14/nice-dose-motivation-get-week-started-right-direction/#more-32156

Bild tagen från http://cavemancircus.com/2014/07/14/nice-dose-motivation-get-week-started-right-direction/#more-32156

Fundera nu på om du skulle få en person som säger att så fort denne personer böjer benet får den ont i knäet. Vad gör du? Ska vi säga till personen att sluta böja knäet? Absolut inte! Vi måste börja leta efter rörelser personen kan göra för att träna och behandla det som gör att denne får ont.
Att sätta sig ner och skita i att böja knäet mer i livet är inte lösningen. Detsamma gäller din träning, din kost och allt som berör din hälsa. Desto längre bort dina väggar är och desto lägre dem är, desto roligare kommer både din träning, kost och hälsa att kunna bli och vara.

Därför tänker jag nu utmana dig!
Nästa gång du ska träna eller äta så ska du göra något helt nytt. Något du aldrig gjort tidigare. Var så kreativ du bara kan och gå så långt utanför dina vägar som du bara mäktar med! Spräng alla väggar och låt din kreativitet få vara en del av din träning, kost och hälsa!