Att jobba med handbollslaget jag är fys- och mentaltränare för är otroligt givande på många sätt, likväl som det är att jobba med många av mina klienter. Men en sak handbollen har gett mig är en erfarenhet jag inte riktigt sett mig vara så skicklig på.

När jag studerade på gymnasiet hade jag en lärare som var duktig på detta men han pratade också om en person som kunde utföra det hela med bara en hand och med två rullar. Tejprullar.
Under min tid med handbollen har jag fått lära mig att kunna tejpa snabbt och bra för att ta hand om akuta skador och för att skapa stöd.

IMG_2195Att behandla symptom och inte orsaken är inget jag är för men i prestationsidrott är det ibland så att prestationen får ske på bekostnad av hälsan. Så att tejpa för att stödja och ta bort akuta symptom för att kunna se en aktiv fortsätta prestera är ibland en del av det jobbet.
Men än kan jag bara tejpa med en hand och måste ta stöd av den andra för att riva av tejpen. Men för varje gång blir jag lite bättre. Så kanske en dag står jag där som min lärare från gymnasiet pratade om. Tejpandes med bara en hand och med två rullar samtidigt. För övning ger färdighet, oavsett vad det är man övar på.