Nu är det gamla året över. 2012 har seglat förbi och vi ser fram emot ett spännande 2013. Julstressen är över, alla packet är öppnade och vi fokuserar nu framåt. 2013 kommer bli ett spännande år. Jag har själv en tuff tränings- och tävlingssäsong framför mig. Två nya event kommer inom kort att presenteras här, en ny samarbetspartner är på väg in samt att ett forskningsprojekt planeras.

Men innan vi springer alltför långt in i 2013 så tänkte jag blicka tillbaks över 2012. Det är alltid viktigt att komma ihåg vart man kommer ifrån för det säger något om varför vi är på väg just åt det håll vi är på väg åt.

Som jag skrivit så satsar jag otroligt mycket på triathlon vilket också märks i det jag gör. Under 2012 har jag tränat närmare 400 timmar, jag har totalt förflyttat min kropp över 100mil genom att simma, cykla och springa.

Bara det i sig är otroligt mycket och jag är tacksam för när jag tittat tillbaka har jag bara haft ett stopp under hela förra året under min träning och det var två överansträngda vader som repade sig så fort dem fick vila. En välförtjänt vila för efter det blev det personbästa med 13min i Karlstad.

2012 blev också ett nystartar år. Jag valde att lämna vardagen på Bjäre för vidare studier i Falun, ett beslut jag inte ångrar för det har gett otroligt mycket redan nu. På bara ett halvår har nya kontakter knutits, nya projekt börjat gro, möjligheter och erfarenheter. Men viktigast av allt nya vänner för livet. Samtidigt har jag fått lära mig hur starka band jag har med mina vänner i Skåne.
Jag är otroligt tacksam, glad och stolt över båda dessa saker.

Jag hade kunnat kolla på detta året ekonomiskt med men vad spelar det för roll? I slutändan kommer jag inte minnas om jag hade 10kr eller 1 000 000 kr när året var slut det är händelserna dit jag minns. Minnen som kommer vara med mig länge, hela livet. Jag kommer aldrig glömma Göteborg triathlon, 15 i vattnet, 15 i luften 15m/s och regn i nästan 3h. Kommer heller inte glömma den otroliga besvikelse jag kände när jag inte kunde genomföra Malmö triathlon men inte heller den otroliga lycka jag kände när jag kom i mål i Karlstad en vecka senare.

Likadant kommer jag alltid minnas de varma dagarna jag fick i Las Palmas i Januari med den otroliga löpglädjen som fanns i hela staden, den stämningen. Om ord bara kunde beskriva det.

Viktigaste av allt är alla när dagen är slut, när tävlingarna och träningarna är över är ändå alla minnen jag fått med vänner och familj. De dagar då man kastat sig i havet, de kvällar man suttit uppe och snackat skit tills solen gått upp eller bara spontant dragit iväg och gjort något galet, långt bort ifrån vardagens mönster.

Det är hur jag kommer minnas 2012