När jag skrivit här på min blogg om naturlig, ren, ekologisk och närproducerad mat har jag ibland nämnt Bjäre rödkulla.

Jag älskar verkligen min mat och jag spenderar gärna flera timmar på att åka runt för att få dem bästa råvarorna då det betyder mycket för mig och speciellt min hälsa. Att köpa kött i en vanlig ica butik är sin sak. Där finns oftast mängder av olika typer av kött som vi alla hört talas om, alltid lika rosa och små röda i sina svarta förpackningar i en kyldisk, gärna i storpack. Inget fel med detta men har ni någonsin sätt en riktigt köttbit? den är en inte blekrosa, den är röd.

Därför gilla jag med Bjäre rödkulla, dem behandlar köttet på ett så bra sätt man bara kan tänka sig. Tror man inte på det själv är det inte så svårt att bli övertygad för att man behöver göra är att titta ut genom fönstret så ser man hur djuren går och betar på fältet utanför. Här ligger det inte i svarta låder, rosa och fint. Här luktar det kött och smaken är fantastiskt, oavsett om man steker eller kokar det.

I vintras gjorde jag mycket grytor och använde då detta kött. Det luktade fantastiskt hela huset! Det smakar så mycket mer och det är värt varenda krona.

Bjäre rödkulla ingen stor fabrik. Lina och David som driver det står oftast själva i sin egen butik på gården och säljer allt kött. Det är närhet, att kunna fråga producenten direkt hur och varför och veta att man får rätt svar direkt. Det behöver inte gå i en massa led ner i en lång kedja och upp igen för att du ska få svar. Du får det direkt.

Jag älskar detta kött och det är nästan helt uteslutande det enda kött jag äter. Har du inte provar det så gör det, åk dit nu!