Hemma igen. Skönt men vädret i Portugal hade jag gärna tagit med mig hem. Gårdagen spenderades på flygplatser och i luften. När jag väl gick på sista planet hem så för första gången på 10 dagar såg man en svensk tidning. Brukar inte läsa tidningen i vanliga fall då det bara står om misär, kaos, krig, svält, katastrofer, uppblåsta händelser och snedvriden, om inte feltolkad information i varje nummer.

Misstag nummer ett var nog just det att jag tog en tidning och nummer två att jag läste den.
Blev riktigt irriterad bara mest över en artikel om ”Det nya hotet från fästingar – bakterien neo”. Tidningen skriver om en man i 76års åldern som fått hög feber och efter 7 veckor stod det klart att han drabbats av denna bakterie. Likaså hade 2009 en man i 77års åldern drabbats av denna bakterie och fått akut feber, diarré och svimmat. En kvinna i 60årsåldern har och drabbats.

Om vi bara tänker krasst i 5minuter. Alla personerna är över 60, vilket med den moderna (sned)kosthållning som råder i Sverige hjälper till att öka risker rätt markant för blodproppar i första början, kan vara en starkt bidragande orsak till problemet i första hand? Sen kan man ju lägga till att med den kosthållning som råder i stort i Sverige är våra immunförsvar försämrade.
Sommar och sol är också en bra kombination. Visst iår slår kanske inte värmen över oss men den är här vilket också medför olika saker, dåligt vätskeintag t.ex.

På fyra år har alltså 3 personer drabbats, kom igen, det är ingen panik. Alla tre har blivit friska och blodproppar i sig är farliga. Människan har funnits på denna jorden ganska länge nu och hittills har vi överlevt det mesta, om en lite fästing ska ta dö på oss så for nog fler än tre personer på fyra år, över 60 drabbas.

Jag tänker fortsätta springa i dem värsta av spåren i skogen, ligga i gräset och bli stekt av solen, träna i bara shortsen, kasta mig på marken utan den minsta åtanke på små fästingar. För är jag så klen i min kropp och mitt immunförsvar att en fästing ska ta dö på mig så har jag inte mycket hopp kvar för mänskligheten