Vi lär oss alla på lite olika sätt men genom vårt lärande för vi förståelse för olika saker, händelser, moment och fenomen. Nu har Niclas bestämt sig att lära sig än mer om en specifik idrott och dess redskap.

När jag förälskade mig i löpningen så kollade jag på oändligt många filmer, läste böcker och forskning för att lära mig så mycket jag kunde och därmed förstå hur man på bästa sätt springer i olika situationer.
När jag sedan började med triathlon fick jag i stor utsträckning förlita mig på andras kunskap kring vilken cykel och vilka komponenter som passade mig bäst. Jag var även tvungen att förlita mig på andra när det kom till hur allt fungerade för jag visste inte hur något ens fungerade. Men nu ska det bli ändring på det!

Sommar kommer jag att slakta en gammal mountainbike och byta ut allt som är slitet, gammalt eller tveksamt. Allt för att bättre lära mig och därmed förstå hur allt sitter ihop, hänger ihop och fungerar tillsammans. Allt ska tas isär för at sedan sättas ihop, finjusteras och förhoppningsvis fungera ihop igen.

Cykelidrotter och cykeln som redskap är ett otroligt intressant redskap. Likt många idrotter finns det mycket som ska fungera men här är det ett redskap med tusen delar och alla komponenter fungerar inte med alla medan vissa komponenter passar bättre till olika typer av körstilar. Min förhoppning är att detta just ska lära mig mer om cykelsport och hur vi bättre kan hjälpa dig med din träning och prestationsutveckling i höst för det är så att desto mer vi kan om en idrott desto bättre förutsättningar och möjligheter kan vi skapa

Niclas Mårtensson1