Nu är det några dagar sedan jag kom hem från semestern. När jag ska börja en ny vecka så gillar jag att ha huset rent, fint, städar och allt på sin plats. När det sen nalkas semester och resor så vill jag gärna ha det lite extra fint.

Så innan semestern öppnade jag ett skåp som jag inte öppnar alltför ofta i köket och under några papperskassar, längst in i ett hörn står där en spann. En spann fylld med historia, nej jag pratar inte om en massa mögel utan av ett forna träningsliv, ett liv då man inte visste bättre och trodde detta var lösningen på alla problem, proteindunken. Den har nog lätt stått där i nästan två år, öppnad och använd till hälften.

När man nu studerat detta ner på kemisk nivå blir det än roligare när man tänker tillbaka på det och hur man tänkte då. Valde jag att inte ens googla alla ämnen som fanns i den utan att bara kasta den. Bara för skoj skull var jag ju tvungen att öppna och se om något hade förändras i den. två år, i ett skåp, en normal produkt hade ju åtminstone börjat förändras men inte denna. Pulvret luktade än lika mycket vanilj, lika fluffigt och fint, inga klumpar, inget! Inget hade förändras inte ens insekterna vill äta skiten… hemskt men sant. Och detta äter vi? Och betalar sjuka mängder pengar för?

Kan ju bara säga att jag är glad jag vet bättre idag! Minns när jag åt det, blev ett beteendeberoende efter träning och fick man inte det så var träningen dagen efter förstörd innan dagen hade börjat. När man väl slutade, shit vad dåligt man mådde och luktade! Kroppen renade sig, ökade uppbyggnadprocessen av ämnen i kroppen, slängde bort onödigt fett. Gud vet allt, vill man ens själv veta allt?

Enda jag kan konstatera är att jag är glad jag har ätit det så jag vet vad mina klienter som vill prova det eller som går på det är på väg igenom eller kanske ska undvika, för vad kan vara bättre än riktigt mat?