Jag vet själv att vissa av mina mål, även om det är ett delmål, så kan det kännas som om det är långt borta. Så långt borta och att resan dit känns så oändlig att även fast man gjort allt för att sätta upp bra, tydliga, konkreta och tidsrimliga mål så räcker det inte för att motivera en. För det är lätt så att desto tyngre träningsperiod man är i, desto mer kan motivationen svikta oavsett mål.

IMG_0712Även motivationen måste ibland ha lite stöd. Att påminna sig om sitt mål om och om och om igen är enligt mig otroligt viktigt. Att hela tiden kunna se något som påminner en om det, något man kan läsa som påminner en, höra något som påminner en. Desto mer man kan bli påmind om sitt mål och hur viktigt det är för en desto större är chansen att man väljer rätt.
Man avsätter den tid som behövs för det. Man offrar inget i ens planering. Man väljer att göra det rätta valet istället för att ta den enkla, snabba och kortvariga belöningen.

Skriv det på en lapp och sätt den på kylskåpet, lägg det som en bakgrundsbild. Om du byter lösenord ofta, varför inte ha målet som lösenord eller saker som påminner dig om det? Desto oftare du ser det, läser det, hör det, desto starkare blir du påmind om det som är viktigt och vad du verkligen kämpar för. Varför din kropp så eka av träningsvärk och smärta. Varför du får känna dig helt matt, helt utslagen, trött, hängig, allt. Låt dig påminnas om ditt mål, varje dag, så ofta du bara kan.

Niclas Mårtensson1