Jag heter Katharina Fasth Gillstedt och är en 17 årig tjej från Stockholm. Jag går sista året på Viktor Rydbergs Gymnasium i Djursholm där jag går naturlinjen. Min tid går åt till att spela massa basket och har gjort det sen jag var 7.  Jag spelar på elitnivå i klubben Alvik och förra året var jag med och slogs om topplaceringarna i SM och den europeiska serien EEGBL. Jag genomförde även ett landlagsläger nere i Ängelholm där jag spelade en landskamp mot Danmark.

I år spelar jag för Alviks damlag i den näst högsta serien på tjejsidan i Sverige. Tyvärr kommer jag inte kunna spela så mycket i år för jag opererade min vänsterfot nu i augusti och ska kanske operera högerfoten i november/december. Anledningen till operationerna är att jag har stukat båda mina fötter i flera års tid och jag hade 3 rejäla stukningar förra året. Jag klarade av att genomföra förra säsongen tack vare smärtstillande och ankelskydd men innan sommaren hade jag så ont i ledbanden att jag hade svårt att gå. Läkare och fysioterapeuter bedömde att jag behövde operation för att kunna fortsätta på elitnivå. Med operation följer 6 månaders rehab/fot och ingen basket på 1 år.

bildSenare under sommaren träffade jag Niclas nere i Torekov och när jag berättade hur det låg till ville han jobba med mig. Målet är att träna upp min höger fot så pass mycket att jag slipper operera den och därigenom kunna komma tillbaka till basketen snabbare.

Jag siktar på att vara tillbaka på plan i mars/april, i tid för att vara med och spela i slutspelet och försöka hjälpa till och ta upp laget till basketligan. Planen är att börja spela i ligan så snart som möjligt och efter det spela utomlands i Europa eller spela för ett amerikanskt college.