I veckan som gått deltog jag på en konferens om jämställd idrott. Ett ämne som både berör men också sopas under mattan. Det är en bild som jag sällan tänker på när jag arbetar med mina klienter, oavsett om det är lag, grupper eller individer. I alla fall inte i idrottssammanhang.

Konferensen arrangerades av Dala Sports Academy, läs vad dem skriver om den här

För min del var den en givande dag då nya vinklar och synsätt öppnade sig mer. Visst är det så att när jag väl sätter mig ner och tänker på det så ser jag med skillnaderna inom idrotten. Men vi talar inte om dem.
Ta bara ett exempel om jag säger elitfotboll tänker nog majoriteten av er på herrar, men varför tänker vi inte på damerna? Nej för det heter till och med damfotboll, men det heter inte herrfotboll.

Detta är helt klart ett ämne som tåls att diskuteras och behöver arbetas med. Vi fick under konferensens gång många liknande exempel och flera frågor som man vridas och vändas men i slutändan är det bara vi som sätter reglerna och normerna speciellt! Så frågan är bara när vi tänker börja ändra på dem så det kan vara mer lika