Löpning har blivit något jag älskar sen några år tillbaka. Jag har spenderat massor med tid att lära mig allt om det. löpteknik, övningar, träning för olika distanser, hastigheter. Men innan jag började älska löpning så kan jag säga att det var en resa.

bild

När jag började springa var det lite som NASA hade uppfunnit det. Gick man in i en sportaffär och sa man skulle börja löpträna fick man mer eller mindre höra att innan man ens KUNDE börja springa var man tvungen att göra en löpstegsanalys. Man fick reda på vilka superavancerade, högteknologiska skor man var tvungen att köpa. Men det slutade inte där. Sen behövde man en pulsklocka, gps, specialtillverkade kläder som både kan transportera bort svett, behålla värme, bli av med värme, hålla mjölksyra borta, förbättra blodcirkulationen. Sen får man inte heller glömma musiken i öronen. Ja rent ut sagt man är mer maskin än människa.

Men löpning är allt annat än detta. Det är minimalistiskt. Det är det enklaste vi kan göra. Du behöver rent ut sagt inte ens ett par skor för att kunna göra det. Din kropp minns hur man ska springa sen tusentals års evolution. Men marknaden idag säger nästan att det är något som uppfunnits av NASA men det kunde inte vara mer fel.

Löpning är precis det. Minimalistiskt, enkelt och naturligt.