Känslan att vara mållös, inget direkt mål att träna efter såhär tidigt på året är inte likt mig. Det är en förvirrad känsla där jag inte riktigt kan hitta den där yttersta motivationen till träningen och de allra tuffaste passen.

Har sedan min triathlonpremiär velat mellan tre tävlingar som jag skulle vilja genomföra detta året. Största utmaningen med dem alla är att dem ligger alla tre helgerna efter varandra. Ett ultralopp och två triathlon. Alla unika på sitt sätt. Tur har nog varit att jag velat mellan dessa tre för att vara helt mållös hade varit jobbigt.

Att springa ultralopp har varit lite av en outtalad dröm sedan jag fick reda på dem fanns. Det är det lite av det slutgiltiga hälso- och mentalprovet man kan göra. Mil efter mil, bara du och vägen, där många säger ett marathon börjar efter 3 mil har man bara kommit till hälften av ett ultralopp ungefär. Sanslöst, galet och sjukt roligt!

Triathlon. Efter premiären har jag bara längtat efter att få göra ett till och jag föll för två direkt. Malmö triathlon. storstad, mycket publik, rolig bana och en skön augustidag. Bättre avslutning på säsongen kan man nog inte få
Andra är Karlstad triathlon där växlingsområdet är inne på löfbergs lilla arena. Inte för att det är något speciellt med arenan i mina ögon men just att det är inomhus är ganska unik.

Efter många timmars funderande, löpande, cyklande, simmande och diskussioner med vänner, coacher andra idrottare har jag nu bestämt mig. Ultraloppet får vänta tills nästa år.

Malmö triathlon den 5 augusti och Karlstad triathlon den 12 augusti. Helgerna efter varandra. En tuff utmaning, en snabb återhämtning och en perfekt avslutning på premiären i en ny idrott och av denna tävlingssäsongen.

Så nu laddar jag 10 dagar i Portugal med löp- & simträning, sol, bad, värme och en massa god mat!