Just nu och speciellt de senaste veckorna har man verkligen kunnat märka av att en förändring kring den Svenska kosten är ett hett ämne att diskutera i olika medier.

Så sent som imorse var Andreas Eenfeldt uppe på debatterade emot livsmedelsverket om deras föråldrade och snedvridna kostråd. Hela debatten började med det enkla påståendet att allt fler människor slutar lyssna på livsmedelsverket råd och äter mer fett av alla dess slag. Livsmedelsverket svar i debatten var att om alla åt enligt deras kostråd skulle vi alla vara friskare, hur man bara kan säga det är galet för min del.

Vi är alla olika som människor och forskningar har visat att det finns olika typer av magsäckar, vilket är ett av dem första stoppen för maten i kroppen. Om vi nu har olika magsäckar tycker jag det blir ganska självklart att det som fungerar för mig, som får mig att må bra och bibehålla en sund vikt inte nödvändigtvis kommer passa dig. Det jag äter kanske är tvärtom får dig att gå upp i vikt, bli tröttare, kanske till och med gå ner i vikt. Hur kan då ett Livsmedelsverket som tar våra skattepengar och har som uppgift att HJÄLPA oss göra sunda val vara så extremt trångsynt, snedvridna och föråldrade i sina råd? DET ÄR VÅRA SKATTEPENGAR DEM FÖRBRUKAR! Jag äter själv en kost som jag lugnt kan säga inte stämmer överens med deras råd och har aldrig mått bättre i mitt liv eller haft sådan utveckling på min träning som jag har nu, men enligt deras råd borde jag må nästintill tvärtom.

En annan viktigt debatt som gick i veckan där bl.a. Jonas Colting medverkade var kvällsöppet (ca 22:40 in) där man diskuterade köttfridag i skolan. Jag äter själv massa grönsaker varje dag men en sak jag är starkt emot så är det tvång. Jag vägrar stå för en sådan dag och hur man ens kan ta upp det för diskussion är helt sjukt! Menar om vi ska tvinga våra elever att ha en köttfri dag ska vi inte tvinga dem att också ha en glutenfridag, en grönsaksfridag, en mejerifridag, en mjölfridag, en SOCKERFRIDAG, EN HEL/HALVFABRIKATSFRIDAG!?

Visst vår man har inte den bästa av kvalité alla gånger men det är kanske det som är problemet men jag är övertygad att de riktiga råvaror vi kan få tag i i nästan vilken mataffär som helst är bättre än alla dessa hel/halvfabrikat som är fyllda med, förtjockningsmedel, socker, aroma- och färgtillsatser, tror vi att dem är BÄTTRE för vår hälsa eller?

Det är dags att sluta fokusera på fel saker. Höj kvalitén på vår mat, ta in riktiga naturliga ekologiska och närproducerade produkter som  inte har gått igenom en massa behandling och transporter för att nå vårt bort. Släpp denna falska och sjuka fettfobi vi har blivit påtvingade och sluta ät alla dessa processade råvaror. Dog dem för 100år sedan av att äta riktigt smör eller dricka fett mjölk? NEJ! Hade man massa lightprodukter då eller företag som skapade ”nyttiga” hel/halvfabrikat  som det bara var att kasta in i micron och värma? NEJ!

Gör din kropp den bästa tjänst du vara kan, börja ät naturlig, ekologisk och närproducerad mat och du kommer få en smakupplevelse som matindustrin försökt återskapa i alla sina billiga ”värm-i-micronmat”