Har som jag berättat innan tänkt genomföra ett triathlon och jag har nu tränat en period för detta. Både cykel och löpträningen har gått riktigt bra, utvecklingen har gått i den riktning som jag velat och resultaten ha blivit bättre än vad jag trodde men sen är det den där första delen av ett triathlon, simningen.

Har de senaste gångerna jag kommit ifrån min kurs på Halmstad Högskola begett mig till simhallen och simmat mellan 1 000- 1 500m. Redan första gången jag simtränade insåg jag att detta skulle bli den gren jag var tvungen att satsa mest på för att få det att bli en lika stark del av mig som cykeln och löpningen är. En vän hjälper mig med träning och tips kring simningen och det har verkligen varit fantastiskt men nu de senaste två gångerna har en ny sak uppstått. Jag får svårt att hitta ”luckan” då jag ska andas samt att när jag gjort 50m så blir jag lite smått yr och måste stanna upp. Detta är sjukt jobbigt och irriterande då jag känner att jag mer och mer hittar mitt tempo och orkar simma längre och längre men samtidigt hålls tillbaka av dessa två små saker.

Simningen kommer utan tvekan bli min största utmaning och man är aldrig starkare än sin svagaste länk. Andningen är sin sak för det är bara övning som gäller men yrseln är bara sjukt irriterande. Om någon vet vad det kan bero på eller än mer viktigt har några tips på hur jag kan motverka detta tar jag gärna emot dessa tips!