Jag älskar min kropp, det är kanske inte perfekt enligt många. Ingen fotomodellskropp, inga magrutor på magen eller välutvecklade muskler överallt. Men det är min kropp och jag älskar den. Men det är också här mångas fokus ligger, på kroppen.

Många fokuserar på hur dem ska träna, vad målet är med deras träning och hur dem ska se ut när dem är klara. Vi tränar på och tränar på. Sliter, svettas och stångar oss blodiga ibland till och med. Men när funderade Du senast på att träna ditt sinne? Den mentala delen i det hela?

I helgen sprang jag Lidingöloppet. Ett lopp som fram till 18km var en dröm, sen började det göra ont. För varje kilometer in mot i mål var det tre steg upp på smärtstegen. Och jag var inte ensam om det. Desto längre det gick, desto mer ont fick fler och fler runtomkring en. Alla hade mer eller mindre ont.
Min smärta gick till en gräns där jag inte längre kunde springa ordentligt varken uppför eller nedför, vilket är det jag egentligen älskar mest. Men jag fortsatte och kom i mål fastän smärtan. Vätternrundan var likadan för min del. Smärta så jag ville bryta en jag fortsatte.

bild tagen från http://www.wanttoknow.nl/overige/we-zijn-eruit-mind-over-matter/

bild tagen från http://www.wanttoknow.nl/overige/we-zijn-eruit-mind-over-matter/

Att träna sitt sinne, det mentala, gör att man vet hur man ska hantera sådana situationer, vad man säger till sig själv när det tunga blir tungt. När det svåra blir oövervinneligt. Att träna sitt sinne gör att man lättare vet hur man kan motivera sig själv, hur man gör för att hitta den där sista orken och hur man lättare kan hantera både en förlust och vinst. Allt det du säger till din kropp att göra, tar sin början i din hjärna. Samma plats som ditt sinne och allt det mentala finns. Så om tanken från början redan är att det kommer att vara tungt, hur tror du att det kommer påverka din kropp?

Träna ditt sinne, träna mentalt.

Mind over matter