För många gäller det att springa kilometer på kilometer, mil på mil. En distans så snabbt som möjligt. Enklaste sättet för att träna för detta enligt många är att bara springa. Varierande distanser och farter men i enkelhet bara springa.

Utmaningen med att bara springa, eller för den delen att bara göra en idrottsgren, är att i slutändan vänjer sig kroppen mer och mer vid den formen av träning och resultatutvecklingen minskar.

IMG_0733Det bästa är att för att få upp uthålligheten i löpningen så behöver inte stora avbrott för att göra mycket. Tidigare i år publicerades ens studie där deltagare att fått minska sina normala kilometer per vecka och istället ersätta det med styrketräning och snabbhetsuthållighet (intervalliknande träningsform).
Resultatet talar för sig själv. Kontrollgruppen visade inte på några större förändringar alls medan testgruppen utvecklades.

Små avbrott i den normala träningen kan göra stor skillnad. Något att fundera på nu när det är lätt att bara tänka på kilometrar och mil

Training Season