Idag talar Niclas om nyårslöftena och att deras kritiska punkt snart är här.

Nyårslöften får ofta folk att vallfärda till gym och träningsanläggningar. Börja sina nya liv med dieter, viktminskning och för våra klienter drömmarna om det där stora målet. milen, marathon, Vansbrosimmet, Vasaloppet, Vättern runt, SM-guld och än större.

Men just nu när sig många som bestämt sig för att börja träna, oavsett för hälsa eller för att klara av ett mål, en kritiskt punkt. Nyår och nyårslöften har den magiska tendensen att motivera oss lite extra att ta vara på det nya året, en ny start. Men den motivationen klingas sakta men säkert av.
I träningsvärlden är det nämligen så att efter nyår och alla som köpt gymkort då tränar oftast bara som längst i tre månader. Sen slutar man. Motivationen tog slut.

cropped-DSC_0084.jpg

Det är nu det är viktigt för Dig att hitta Din verkliga motivation. Vad är det som driver Dig? Vad motiverar Dig? Vad puschar Dig att fortsätta träna alla de där regniga dagarna när snön nu blir till slask under dagen och is på natten? Varför gör Du det Du gör?

Sök reda på den inre drivkraften, skriv ner den, påminn Dig om den. Varje dag.
Du kommer att behöva den förbi tre månadersspärren. För har Du väl tagit Dig förbi den så är oddsen så mycket större att Du tar Dig hela vägen

Niclas Mårtensson1