Att världen leder av en fetmaepidem i vissa delar av världen och i andra av näringsbirst kan ingen förneka men nu börjar en viss stat i USA ta det hela till ännu en ny nivå.

Har tidigare skrivit om att man börjar se fetma som en sjukdom i USA, vilket i sin tur öppnat upp fetma som en än större marknad för fler företag och intressenter i USA.
Men nu kommer en ny vändning. Aftonbladet skrev igår om att det anses vara normalt att vara överviktig i staten Mississippi. Ni hittar hela artikeln här

Vill understryka att man ska ta det mesta med en nypa salt när det kommer till aftonbladet i mina ögon men dock. Detta är inget som skulle förvåna mig överhuvudtaget.

Man har i artikeln intervjuat en kille som själv beskriver att man anses vara normalt att vara överviktigt och en normalviktig anses vara mager. Läs gärna den meningen två gånger.

Fetma är varken en sjukdom eller ett normaltillstånd. Det är en konsekvens av bristande motion och felaktig kosthållning. Kort och gott, en bristande livsstil. Människokroppen är inte designad för att varken sitta still eller bära på så många extra kilon. Att den sen i stor mån klarar av att ta smällen är bara ett bevis på vår anpassningsförmåga, inte vår design.

Men denna artikeln understryker en viktigt rädsla som jag har många gånger, vilket är att vi allt mer börjar acceptera fetma som sjukdom och normaltillstånd för att vi har en marknad som tjänar på det och kräver det av oss.