Detta skulle vara veckan då jag på nytt gasade upp och körde på hårt för att satsa inför nästa tävling. Kör på bra, kroppen har känts lite skakig men ändå gått framåt. Löpningen i veckan gick otroligt bra! Tempo ner på 3,50min/kilometer, riktigt bra. Sen i onsdags vaknade jag med en seg känsla i hela kroppen men inget skulle stoppa mig, simträning på schemat! Väl nere i bassängen så simmar jag mina bästa 200m någonsin(!) tills jag stannade. Huvudet snurrade, magen kändes fucked, inget stämde med det jag precis upplevt sekunderna innan…. Hoppade upp ur bassängen och la mig på kanten. När allt sedan lugnat sig så envis som man är hoppade jag i igen och simmade 100 till med samma resultat, kanonsimning och yrsel vid kanten. Efter det funkade ingen, bröstsim, ryggsim, crawl allt blev samma resultat.

Väl på väg hem igen så började jag fundera på varför min kropp gjorde såhär. Känslan fanns än kvar men inte lika starkt. Inte förrän på eftermiddagen slog  det mig, vatten! Att öka träningstempot, med stigande temperaturer och dåligt vätskeintag är ingen bra kombination. Resultat har nu blivit att jag druckit säkert över 5liter och kan lova er alla att inte ens hälften av den mängden har lämnat kroppen.

Fastän jag vet om det och arbetar med träning så glömmer man ibland bort hur viktigt det är, speciellt nu när värmen smyger sig på och det blir långa dagar i solen. Så nu har jag alltid en vattenflaska i bilen, med mig på träningen och en glas vatten med mig vart jag än går i huset.

Så varför är vatten så viktigt för kroppen? Jo till stor del består vi av vatten. Kroppen använder vatten i många syften. Allt ifrån transportmedel för näringsämnen till hormoner. Blodet har vatten i sig. Du kan gå så långt ner som till cellerna och än hitta vatten, både i och utanför cellerna. Kroppen omsätter otroliga mängder vatten varje dag, mycket kan den producera själv samt som biprodukt vid olika processer men en viss del måste tillföras. Så glöm inte dricka nu när värmen stiger och du än vill prestera bra under dagen. Gör som jag, ha alltid en vattenflaska med dig så är du aldrig utan det!