Den pratar med oss varje dag, varje timme, varje minut. Den berättar hur den mår, vad den gillar, vad den saknar, vad den vill ha mindre av. Jag pratar om vår kropp.

Har en vän som alltid ler lite extra när vi tränar och jag pratar om min kropp. Inte för att jag pratar mycket om min kropp utan för att jag pratar med min kropp. Min kropp och jag. Kroppen berättar massor för oss hela tiden bara vi lyssnar. Den säger till oss vad vi saknar eller har överskott på näringsmässigt. Den säger till oss om vi är trötta fysiskt, psykiskt, mentalt, emotionellt om vi ens är trötta. Kroppen talar till oss både på det medvetna och omedvetna planet. Utmaningen för alla personer i världen är däremot att lyssna och höra vad kroppen säger.

I världen idag har vi personer som är döende om dem missar en måltid medan människor i Afrika går utan mat i flera dygn och överlever. Vi har folk som går in i väggen utan att förstå hur det kunde hända dem för kroppen sa inget, fastän man tog tre olika typer av mediciner mot depression, trötthet och smärtor i kroppen. Folk öser i sig kolhydrater och får finnar, går upp i vikt, får humörsvängningar och energitoppar och dalar utan något samband för kroppen sa inget. Kroppen talar till oss varje dag, varje timme, varje minut om inte varje sekund. Vi måste bara lyssna

Att lyssna. Svårare än man tror många gånger. Inte för att kroppen inte säger något men för att vi lär oss med åren att stänga ute och ignorera kroppen. Får vi huvudvärk tar vi en tablett emot det istället för att lyssna på kroppen som kanske säger drick vatten så blir de bra. Lyssna på din kropp. Den talar till dig just nu med.

Vi måste lära oss detta igen. Jag har märkt att min kropp talar till mig bättre när jag äter det min kropp är byggd för, när jag tränar den på den nivå den gillar och när jag inte stressar hela dygnet igenom. Låter kanske lite klyschigt men det är sant. En kropp som är i balans talar lättare till den, precis som med ett barn som inte gråter är det lättare att höra av barnet säger än när det gråter floder och bara skriker.

Lyssna på din kropp, vad säger den till Dig just nu?