Att jag är galen i anatomi och fysiologi vet nog alla som känner mig om. Kroppen är en fantastiskt sak,  hur allt fungerar, får plats, hålls ihop och samarbetar tillsammans för vår överlevnad. Att förstå denna komplexitet är ingen enkel sak. Jag har läst åtskilliga böcker, suttit på mängder av föreläsningar, studerar videor på videor. Men i helgen togs allt till en helt ny nivå, allt fick nya synvinklar och så häftig det var. För i helgen besökte jag Body Worlds exhibition.

Body Worlds är en utställning där människor har donerat sina kroppar till. Man har sedan konserverat dem och valt att använda dem i olika syften för att att visa och utbilda folk i hur vår kropp verkligen ser ut och fungerar. Det kan låta äckligt men det är det inte. Igår när jag gick runt såg jag allt ifrån barnfamiljer till läkare som gick runt. Att förstå hur kroppen verkligen ser ut och hur det är var helt galet.
För Dig som inte är intresserad av anatomi eller fysiologi så kanske detta låter som ett stort NEJ TACK. Men det är det inte. Även om Du inte kan anatomi så är det otroligt intressant att se hur komplext muskelsystemet är, nervsystemet, hjärnan, matspjälkningsystemet, allt! Du får en helt annan förståelse för Din kropp. Du kan förstå varför du får ont på vissa punkter, vad den där ytan som läkaren alltid pratar om verkligen sitter och är.

För personer som mig sedan som älskar anatomi och fysiologi kan jag bara säga, MISSA INTE DETTA! Det är en sak när man sitter där med alla dessa platsdock överallt, plockar av muskelbitar, skelettdelar etc. Men att se det, kunna verkligen se VAR på kroppen muskel fäster, hur alla dessa trånga passager verkligen ser ut. Vad skillnaden är mellan en frisk och en sjuk persons organ. Muskelutveckling, anpassningen.

Detta är en utställning som Du inte får missa, oavsett hur intresserad Du är av kroppens uppbyggnad, för i slutändan är det utbildning om Din kropp som detta ger.