Igår skrev jag om bantingskurer av alla dess slag och idag tänkte jag fortsätta på nästan samma spår. Största skillnaden är nog att killar använder detta mer än tjejer och att det finns hur många företag som helst som tillverkar det. Man kan hitta det till allt och det jag pratar om är självklart kosttillskott.

Det första jag vill börja med att poängtera med detta som är så otroligt viktigt är två saker. Något som många kan missa eller glömmer bort med kosttillskott är just det, det är ett tillskott till kosten, ingen ersättning. Men detta för oss också in på nummer två. Se till och VAD det är du tar. Läste på baksidan av en burk för ett tag sedan med proteinpulver och slog upp dess innehåll på internet, ämne för ämne., vissa av ämnena kunde inte kroppen ta upp och andra var skadliga för kroppen när dem blandades en vissa ämnen, som också fanns i samma burk!

Hade en professor nu under våren som sa en bra sak. Minns inte exakt hans ord men kontentan av detta hela var att äter man riktiga naturliga råvaror i varierad mängd är det inga problem med varken proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer eller mineraller. Du kommer få i dig allt detta. Kosttillskott är bra för dem som INTE har tillgång till mat varje dag eller begränsad variation på mat, t.ex. länder i Afrika.

Sen kan man gå in på enskilda vitaminer. Vissa diskuterar att vi i Sverige får i oss för lite D vitamin under vintern p.g.a. av den bristande solen. Först och främst hittar vi D vitamin i andra livsmedel sen hört talas om eskimåer? Dem bär mer kläder än oss och överlever ändå? Är vi klenare utformade än dem? Nej

Maten har mindre näringsvärde nu än vad den hade förr i tiden. Kanske sant i viss mån, inget jag vet till 100%. Prova handla ekologiskt och närproducerat, mindre påverkan, mindre industriella processer oftast. Sen kan man alltid fundera över saken har vi alltid haft tillgång till 3-5mål om dagen varje dag, alltid? Nej, vi är byggda för en viss tids svält så tror nog vi reder ut det ändå ganska så bra.

För mig var kosttillskott det bästa som fanns innan, kostade mig massor varje år men tro mig man kunde inte idrotta utan det! Idag tränar jag mer än någonsin, hårdare, effektivare och bättre men behöver inte ett enda tillskott och mår hur bra som helst! Resultatet då? Ja rent enkelt, så är min resultat utveckling bättre än tidigare så sorry resultatdelen, lägg ner.

Allt detta går att fixa med naturlig varierad kost. Så sluta köp alla dessa kosttillskott som ger dig ditt fina mörkgula urin och ät naturligt varierad kost! Om inte annat mät din utveckling en period ta bort allt och fortsätt mäta. gör detta i en-två månader, skillnad?