Med sommar och sol kommer värmen med. Och nu är det varmt! Vi steker oss på stränder, trädgårdar, balkonger. Vi tränar och jobbar i värmen. Men med värmen kommer också svetten, vilket vi alla vet leder till att vi ska dricka mer. Här kommer däremot en viktigt sak.

vatten2Bara för att vi måste ha vätska i oss så betyder inte det att varken läsk, öl, vin, energidrycker, inte ens saft är det bästa alternativet. Det din kropp vill ha är vätska, ren vätska. Vatten med andra ord. Vatten är det kroppen vill ha inte massa konserveringsmedel, socker, färgämnen och allt vad vi kan tänkas hälla i oss.

Om vi tar vin, öl, läsk, saft och dem andra som exempel så är det så att dem för det första innehåller näringsämnen som kroppen kan tänkas vilja ha men dem triggar även igång system så som insulin vilket kan göra att vi blir mer sugna på annat. Godis, chips, glass. Någon som känner igen sig efter den där första valkande klunken av ovanstående drycker. Helt plötsligt stoppar vi i oss energi vi inte behöver när det var vatten kroppen ville ha.

Sen kommer den spännande frågan hur mycket vatten ska man dricka? Svaret hittar du i ditt urin. Urinet ska ha en viss gulton, inte knallgult, mörkgult eller någon annat gul. Bara en ton av gult. Där har du din bästa indikator.