Min syster berättade för mig senast vi träffades att någon dag efter jag hade pillat på hennes dator senast så slutade helt plötsligt hennes internet att fungera och skrivaren på nätverket hade försvunnit. Sen hon berättade det för mig har jag gått igenom mina tankar om vad jag gjorde, vilka inställningar jag ändrade och VAD som helt plötsligt hade slutat att fungera.

När jag nu träffade henne och mer exakt hennes dator så hade jag hela lösningsschemat i huvudet. Skulle börja titta på A sen B, C D osv. efter att bara ha öppnat nätverksinställningarna för att söka efter ett trådlös nätverk brast allt, alla mina lösningar sket sig och jag tittade efter en trevlig liten knapp som brukar finnas på alla datorer, inte alltid på dem mest smartaste av platser. Ett tryck senare och TADA! Houston we got a connection. Gissa om jag skrattade och vem som satt bredvid, småsurade lite samtidigt som hon var glad och försökte dölja det?

Det roliga och spännande med detta är att jag förberett mig totalt för en kväll med en tuff nöt att knäcka och en grym mental lista på lösningar på ett och samma problem. När det sen var så enkelt som det var kan ni ju bara gissa hur enkelt allting kändes. Men när man väl är så förberedd, har en lösning på allt man kan tänka sig det kan vara så är det aldrig lika tufft, oavsett vad det är. Det är när man möter uppförsbacken, eller ett tuffare underlag eller vad man nu kan tänka sig och man INTE har räknat med det som det blir en stor påfrestning för psyket och alla ens krafter.

Att redan innan tänka igenom allt man kan tänkas utmanas av och fundera ut en lösning på det så är man dubbelt så förberedd gentemot alla andra och det går verkligen lättare att klara av alla utmaningar. En så enkel sak som att  provspringa tävlingssträckan eller bara besöka platsen man ska tävla på och veta hur banan ser ut, oavsett om man ska springa, cykla, klättra, segla eller vad det nu är man ska tävla i så ger det en fördel, för man vet om vad det är vad man ska göra och hur man ska göra det!

Så efter mindre än 1min pillande på datorn lutade jag mig tillbaka i soffan och fortsatte småskratta hela kvällen lång medan syrran glad men lite små irriterad fick sin dator tillbaka efter en så enkel lösning på det stora problemet