Vi har alla nog träffat personer som verkar bli stressade över inget. Sen har vi träffat dem som blir stressade när dem har mycket. Stress över saker som måste göras och fixas.

Jag har själv mycket på tapeten så att säga. Jag pluggar på mer än heltid, är fystränare i 2st lag samtidigt som jag ska med på matcher, jag ansvar för fysdelen på en gymnasieskola, driver hela detta företaget och tränar sedan mellan 5-10 timmar i veckan. Då hinner jag ändå umgås med vänner och prata med min familj i Skåne UTAN att bli stressad.
Ändå vet jag personer som har dubbelt upp mot vad jag har och som är än mindre stressade än jag är. Så vad är tricket?

Planering. Vi har alla lika många timmar, minuter och sekunder på ett dygn. Frågan är bara hur du valt att planera dem. Jag planerar min tid väldigt väl OCH är realistisk. Det sista är där många faller enligt mig.
Vi kan alla skriva in massor i kalendern. Men när det väl är gjort måste vi titta på schemat och faktiskt verkligen innerligt känna att, JA detta är realistiskt. Annars har vi planerat dåligt. Jag erkänner fullt och villigt är det är den största och nästan viktigaste anledningen till varför jag blir stressad så otroligt sällan.

Jag planerar min tid och gör det realistiskt. Jag tror på min planering och håller mig till den så gott jag bara kan. Jag låter inte min planering vara i huvudet, den finns nerskriven så jag tydligt kan se att det går ihop.

Realistiskt planering föder lugn