”Du tränar så mycket så du kan ju alltid unna dig att vara lite onyttig och något extra”

Det är ingen ovanlig kommentar man kan få när man tränar mycket eller hårt. Tränar man mycket och/eller hårt så bränner man också en hel del energi, så tanken är rätt logisk men inte helt sann.

Ja om du tränar mycket och/eller hårt så behöver du ibland kanske lite mer energi än någon som tränar desto mindre, MEN när du tränar på en högre nivå så börjar kvalité mer och mer ta sig in i bilden. Om tanken skulle varit helt sann skulle eliten kunna äta på Mcdonalds varje dag utan bekymmer, vilket alla inser är helt galet.
När man tränar hårt är det än mer viktigt att tänka på vad och vilken kvalité det man äter har. Ens kropp behöver återhämtning för uppbyggnad och vad ska till för uppbyggnaden? Jo en bra kost.

Din kropp är som att bygga ett hus. Om du använder dåligt material så kommer huset inte hålla speciellt länge. Använder du däremot bra material så håller det mycket längre. Din kropp är ditt hus.

Maten vi stoppar i oss påverkar oss i högsta grad. Fett stärker cellen och gör oss friska medan socker speedar upp oss och förstör. Jag är försöker alltid välja det bästa jag kan när jag handlar mat. Närproducerat och ekologiskt är bäst för det har transporterats kortare sträckor och besprutats mindre, vilket gör att livsmedlet inte mognar på båtar eller i lastbilar utan är fräscha, rena och mogna av naturen själv.
Att tro att träning ger en en fördel att kunna unna sig en massa saker eller äta onyttigt är galet. Bra mat tillsammans med träning och vila skapar vår hälsa, vilket är ett livslångt projekt!

Sen är jag ingen absolutist på något sätt men kan jag undvika dåliga livsmedel och sådant min kropp reagerar negativt på istället för positivt så gör jag gärna det. Det kan låta som en självklarhet men hur många av oss har inte suttit där efter en stor pastatallrik och hamnat i matkoma bara för att vara hungriga igen 2 timmar senare?