Om det är möjligt kan jag lugnt säga att jag har det idag! Min hjärna fick jobba så mycket igår att det var nästan… Ja vad var det? Har än idag svårt att få ihop alla tankar rätt.

Falun ska 2015 arrangera skid-VM, ett arrangemang som på många sätt ska leverera mycket. Allt ifrån upplevelser, minnen för livet, kvalité, en tävling i världsklass, men inte att glömma alla happenings, events och kringarrangemang.
Igår satt jag med idéfabirken inför detta, en fantastiskt möjlighet att både få knyta nya kontakter, utvecklas och utmanas. Något jag lugnt kan säga att jag fick!

Hela dagen gick ut på att vi först fick en övergripande utmaning som arrangörerna ville vi skulle lösa. Sedan fick vi sitta i 10-20min och försöka identifiera det, 10-20min föreläsning av två killar som drivit företag, drillat entreprenörer och styrelser ifrån Sveriges företagselit. Varje föreläsning gav en nya vinklar att se problemet på, ibland så mycket att man fick skrota det man gjort tidigare. Efter lunch började det riktigt roliga. Lös problemet. i nästan fyra timmar satt vi i lag och skapade en lösning, en idé, vidareutvecklade. Fick en föreläsning som kastade om allt. utvecklade vidare. Fick föreläsningar i presentationsteknik. Varför?

I slutet av dagen kom tre toppar från kommunen, näringslivet och arrangörerna för att lyssna på våra idéer. Den bästa idén fick sedan chansen att med hjälp av dessa toppar vidareutvecklas för att implementeras i VM 2015. En presentation som max fick vara i två minuter.

Att producera en hel lösning, egentligen ett helt företag, och sedan presentera den på två minuter så att alla förstår, älskar den, vill ha den och väljer den är en otroligt hjärnjympa. När jag kom hem efter dagen var jag helt slut och har varit så nästan hela dagen idag med.

En sak som är säkert dock är att jag utvecklades något galet av detta. Att få sitta med när dessa killarna föreläste var galet roligt och inspirerande. Man fick massa nya vinklar, idéer, tankar. Tror definitivt detta kommer prägla min företagsanda, entreprenörskap och idrottande till helt nya idéer, vinklar och nivåer