Många av oss kan säga att vi är trötta. mentalt trötta, emotionellt, fysisk, psykisk, på en person, att arbeta, situationer, du kommer säkert på fler bara sådär men vi säger ofta att vi bara är trötta.

Jag älskar morgonträning, speciellt att köra konditionspass då. Men att ta sig ur en varm säng en grå dag kan vara en lite av en kamp i sig så blir det aldrig enklare när man känner sig trött. Igår var en sådan dag. Jag var trött när jag vaknade, huvudet gjorde allt för jag inte skulle gå upp, ta på mig skorna och sticka ut för att köra backträningen jag planerat och såg fram emot när jag somnade. När man är trött och träning nalkas kan det vara extra svårt att ta sig upp, ut, fram, bakåt eller vart man nu ska för att träna.

Det jag försöker göra i dessa lägena är att komma på är jag trött eller trött? är det mentalt eller är jag faktiskt trött, är det fysisk eller psykiskt, en situation eller bara emotionellt. Kan man komma på vad det är för trötthet man känner så blir det enklare att kunna motivera sig att ta sig till träningen.

Vilken belöning man fick igår sen! Bästa backträningspasset med bra fart som bara den! kilometertempo upp i snitt på 4,30min/km, en sol som böjd på lite värme och en utsikt som denna var klart värt att stiga upp.

För min del igår var jag fysiskt pigg fastän jag var psykiskt trött. Nu menar jag inte att man ska träna även om man är trött men ibland är det lätt att förkasta ett pass för man är trött. En tuff dag på kontoret tar på en och man kan vara helt slut när är på väg hem men det betyder inte att man är det fysiskt eller en psykiskt, kanske bara är trött på arbetet för dagen?

Det passet jag körde igår var uttröttande kan jag lugnt lova men jag var än piggare än när jag steg upp och satte mig för att äta frukost väl hemma igen, både fysiskt och psykisk. Träning kan ge energi med, den behöver inte alltid ta den. Så är Du trött eller trött?