Vi möblerar efter den, vi låter den styra delar av vårt liv. TV:n är nog den apparat i ditt hem som styr mest. Titta bara i ditt vardagsrum så kan jag nästan lova att hela rummet är möblerat utefter TV:n. Om du tänker efter tror jag säkert du kan komma på hur du har stressat hem eller planerat om något för att du ska kunna se ett visst program.

Bild tagen från http://www.bubblews.com/news/2215061-the-day-einstein-feared-has-arrived

Bild tagen från
http://www.bubblews.com/news/2215061-the-day-einstein-feared-has-arrived

TV:ns makt är stor. Inte bara hur den styr ditt hem men också mentalt. Det som du ser påverkar dig. Tänk bara hur du kan se en reklam och sedan vara sugen på godis. Eller hur du efterhand känner att du behöver solsemester, ny sådan eller sådant. TV:ns makt är stor över dig.

Men den är större än så. Den förtar våra relationer. Jag har med suttit mängder med timmar framför TV:n. Idag sitter jag nästan aldrig där. Mina mänskliga relationer är viktigare än relationen med TV:n. Om jag umgås med någon vill jag inte se på TV med dem. Jag vill umgås, prata, hitta på något. Att titta på TV blir bara meningslöst för det enda som händer är att alla stirrar på samma glasruta och inte säger något, oftast tills någon är så trött att dem vill gå och lägga sig och sen går alla hem.

Dumburken, är ett ganska passande namn. TV:n gör oss dummare, det är inte den som är dum. Stäng av och titta runtomkring dig. Det finns säkert någon i din närhet som mer än gärna vill hitta på något och umgås. Faktiskt ha en riktigt relation och inte bara meningslöst stirrande.