Idag pratar vi gärna om prestationsidrott och motionsidrott. Prestation är nästan synonymt med elitidrott för många. Motionsidrott är det vi andra dödliga får syssla med. Men är det verkligen så enkelt?

IMG_3187v2En prestation hör hemma både inom elitidrott och motionsidrott. För oss är en prestation allt från att lyckas ta sig från att vara en soffpotatis till att börja motionera regelbundet till att springa milen några sekunder snabbare. En prestation hör hemma i båda världarna. Det är inget som är exklusivt  får någon av världarna.
Ändå möter vi dagligen personer som anser att dem inte gjort en prestation för dem inte är idrottare. Dessa personer kan däremot ha gjort allt ifrån att ha gått ner flera kilon i vikt, lyckats springa en viss distans eller liknande. Men en prestation enligt dem är det inte.

En prestation är något som hör alla världar till. Det är allt från att lyckas sluta äta godis varje dag, till att börja träna, till att springa snabbare, längre och orka mer till att ta SM-, EM-, VM- eller OS-guld. Alla dessa är en prestation men vi måste börja värdera det och erkänna för oss själva att det verkligen är det