Två veckor in i kom-igång månaden och massa nytt har hänt. Nu väntar de två sista veckorna. Nästa vecka är det fokus mer på vila och sista veckan blir det kostsnack. Men det sista tipset jag vill ge på denna veckans tema kommer här nedan:

Jag spenderar en hel del tid på olika gym, ute i löpspåren, på badhus, rent ut sagt en massa platser där man tränar. Vart man än vänder blicken på dessa ställena är där personer som tränar, vissa har tränat flera år andra har precis startat. Det roligaste är att se dem som precis har startat, inte på något nedlåtande sätt utan för att dem har tagit sig tid och gör en satsning på sig själva och tänker nu börja träna. Får man sen chansen att se dem utvecklas från precis börjat till kommit igång så är det roligt för det är en fantastiskt resa att se. Men här kommer också nu nästa utmaning. När man kommit igång, kommit förbi de där första veckorna och det nu börjar träningen involvera mer tekniska övningar

Oftast finns det snälla personer runtom en som kan hjälpa en få in rätt teknik och detta är fantastiskt! Men detta är inget att förlita sig på för ibland vill inte folk lägga sig i andras träning, vilket är jag respekterar fullt ut. Utmaningen blir då, kan jag få rätt teknik utan någons hjälpa? Klart kan du få det men förmodligen kommer du få träna mycket mer och mycket hårdare än andra.

Våga fråga är något som alla borde våga göra mer under sin träning. Jag frågar själv ofta andra när jag ser en ny spännande övning om dem inte kan visa mig så jag med kan lära mig den. På alla våra träningsanläggningar finns otroligt mycket kompetens och variation på erfarenheter. Men istället stirrar vi ner i golvet, tar oss om ryggslutet för vi fick lite ont vid förra övningen och tänker för oss själva, vad gjorde jag nu för fel?

Våga fråga! Fråga någon om dem kan se på din teknik en gång, hjälpa dig att se vad du behöver förbättra. Det kommer hjälpa dig otroligt mycket att den lilla extra hjälpen. Jag har själv en till tre vänner varje gång med mig när jag tränar och vi ger varandra tips och råd hela tiden för att vi alla strävar efter det du med gör, bättre hälsa!

Skulle du nu mot förmodan inte ha någon som kan det du vill göra eller någon du inte litar på så ta hjälp av en personlig tränare. Vårt jobb är att hjälpa dig. Tro sen inte att det inte finns en tränare inom ditt område för idag finns det tränare inom alla områden! Så våga fråga och be om hjälp nästa gång du inte får rätt på din teknik, istället för att du ska stå där och slita som ett djur och t.o.m. kanske skada dig