Jag säger ofta att kroppen är fantastiskt. Men det finns en sak vår kropp är väldigt beroende av, vatten. Vår kropp behöver vatten till det mesta. Vi består till stor del av vatten med. Ändå är det nog en av de saker vi alla brister i att få i oss.

vatten2När vi dricker vatten tar vi det bästa botemedlet som mot många olika saker. Har Du någonsin haft huvudvärk? Idag vill vi gärna bli av med den snabbt. Men en av dem främsta anledningar till att vi får huvudvärk är just för vi druckit för lite. Så testa ta ett glass vatten eller två och vänta ett tag så släpper det.

Lite mer ovanligt men dock sant kan det vara med torr hud och läppar. Om vi dricker för lite så blir vi torrare.
Fortsätter vi i samma spår så kan vi prata om blodtillverkningen och ”utbytet” av vätska i kroppen. Om vi inte direkt ordentligt kan det påverka blodtillverkningen och få oss att inte byta ut vätskan tillräckligt ofta. I längden leder det till en segare kropp. Om vi sen går ifrån det dramatiska så kan vi se en annan sak det kan påverka. Immunförsvaret. Dricker vi för lite så kan det påverka vårt immunförsvar negativt med. Mycket p.g.a. att immunförsvaret delvis finns i blodet men också för att döda bakterier, virus och annat transporteras med hjälp av vätskan i kroppen till både vårt urin och bajs.

Men en sista sak som alla tjejer bör tänka på är att om ni inte direkt tillräckligt så kan det påverka menstruationen, vilket är dåligt. Menstruationen är ett av de sätt som tjejers kropp rensar ut skit. Alltså en störd menstruation innebär att skit lagras längre än vad det behövs i kroppen.

Kan man dricka för mycket då? Sålänge jag levt har jag bara hört en person som lyckats med det och då var det ändå en galen mängd vatten och en galen kort tid.
Så våga drick vatten!