Det finns dagar när träningen kan känns helt meningslös. Man känner sig helt slut, död, färdig, oinspirerad. Kanske till och med helt enkelt ointresserad.
Det finns dagar då regnet verkligen bara öser ner. Dagar då det är så kallt ute att man måste ta fram vinterkläderna igen fastän det är sommar. Dagar då det blåser så mycket att ett steg bara är någon millimeter framåt.
Skulle du träna då?

Bild tagen från http://barefoottc.wordpress.com/2013/04/24/ive-realised-that-fartleks-are-hard-work/

Bild tagen från http://barefoottc.wordpress.com/2013/04/24/ive-realised-that-fartleks-are-hard-work/

Det är precis det du borde. Alla dessa dagar är viktiga att träna på för vad är det som säger att den dagen du ska tävla, den dagen du ska prestera, att allt är på topp, strålande solsken med perfekta temperaturer?
oddsen är faktiskt större att något inte kommer att vara perfekt än att allt är det.

När du tränar i alla lägen är du nämligen mer förbered för flera olika scenarion vilket gör att du med större sannolikhet klarar av att prestera bättre än om du inte tränat i alla lägen. Vi kan lugnt lova att det inte är lika trevligt att köra intervaller när det regnar och blåser som om det vore nästan vindstilla en skön sommardag. Men den dagen då står där och det regnar och blåser medan du räknar sekunderna till start så kommer du vara glad över att du tränat i det.

Training Season